Haftasonu temponun yoğun, hareketin bol olduğu günler oldu. ;)
Mevsim kışa dönmeye başladıkça şehirdeki aktiviteler de hız kazanmaya başladı.
Cumartesi günü
Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği - JİKAD tarafından organize edilen "Sushi Mutfak Çalışması" vardı. Hajime Suetomi (yaniiii Hajime-San, kendisi meslektaşım efendim, mimar sistematiği vardı her halinde, belli!) tarafından biz hevesli öğrencilere ( ve de tabiki özellikle benim gibi sushi delilerine), hani aşerip de ortalıkta hiç sushi bulamazsak nasıl başımızı becerebileceğimiz konusunda 2 saatlik uygulamalı bir ders verildi. :)
Maki-zuhsi ve Nigiri-zuhsi yaptık (Japonya'nın batısında yapılan çeşitler, ki Türklerin damak tadına daha uygun olduğu konusunda bilgilendirildik), ve de tabiki bir güzel sushileri mideye indirerek doyasıya yedik. :)
Ben, nasıl yapıldıklarına dair çok da detay verip olayın hevesini ve rengini kaçırmak istemiyorum. Ama isteyenler olursa,
JİKAD, İzmir içerisinde oldukça aktif bir organizasyon. Eminim ki benzer, hoş ve de eğlenceli aktiviteleri devam edecektir. Bence
http://www.jikad.org/ sayfasını takip etmekte fayda var. ;)
 |
Sushi hazırlarken kullandığımız alet-edavat |
 |
Nori - Yosun |
 |
İçine malzemeleri konulmuş ve de sarılmaya hazır Maki - zuhsi
Maki - zushi'nin sarılması ve yosunun ıslatılarak yapıştırılması |
 |
Elde var ikiiii.., dilimlenip yenilmeye hazır. |
 |
Nigiri - zushi hazırlığı, pirincin kalıplara konulması. |
 |
Üstüne malzemelerinin konulmasını bekleyen Nigiri'ler |
 |
Karides ve Tunalı Nigiri'ler, soya sosu ve de yeşil çay eşliğinde |
Bu çalışma Narlıdere'de, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin girişine çok yakın konumlanmış Ekose Mutfak'ta yapıldı. Tabiki gönüllü öğretmenimiz Hajime-san ve de sevgili organizatörümüz Arzu Yücel sayesinde. :) Kendilerine buradan binlerce teşekkürler !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder